Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian

Scandinavian Enviros rörelseförlust ökade

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk till 1,4 miljoner kronor (4,6).

Rörelseresultatet blev -17,8 miljoner kronor (-12,0).

Resultatet efter skatt blev -17,8 miljoner kronor (-12,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,02).

"Resultatförsämringen mot föregående år på 5,7 miljoner kronor förklaras av en lägre bruttovinst på 3,5 miljoner kronor eftersom en försäljning till Michelin på 4,0 miljoner kronor var inkluderade i förra årets försäljningssiffror, högre externa omkostnader, främst i samband med konsultbiträde, bolagets nya varumärkesplattform samt löpande kostnader i samband med underhåll och förbättringar i anläggningen i Åsensbruk, allt i allt på sammanlagt 2,9 miljoner kronor mer än motsvarande period 2021", skriver bolaget i rapporten.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,3 miljoner kronor (-7,8).

Likvida medel uppgick till 100,7 miljoner kronor (29,4).

Under kvartalet såg bolaget ett kraftigt ökande allmänt intresse för bolagets teknologi och sina återvunna material, inte minst drivet av den ökande geopolitiska osäkerheten, uppger vd Thomas Sörensson i rapporten.


Scandinavian Enviro, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning1,44,6
Rörelseresultat-17,8-12,0
Nettoresultat-17,8-12,1
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,3-7,8
Likvida medel100,729,4


http://media.finwire.com/media/FWS0074CD5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Enviro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Enviro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt