Scania ingår samarbete med gruvjätten Rio Tinto
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scania ingår samarbete med gruvjätten Rio Tinto

Scania

Scania, som ingår i fordonstillverkaren Traton, har ingått ett långsiktigt forsknings- och utvecklingssamarbete med gruvjätten Rio Tinto rörande utveckling av mer agila autonoma draglastbilar. Utveckling sker vid en gruva i Pilbara-regionen i västra Australien.

Tanken är att utvecklingen skall vara positiv både för miljö och produktivitet, enligt ett pressmeddelande.

- Vår aktivitetsplan för klimatet inkluderar utfasning av inköp av nya diesellastbilar till 2030, och att ingå partnerskap med branschledande företag som Scania, inom en mängd olika områden, är ett viktigt steg mot det målet. Liksom de potentiella fördelarna med att fasa ut fossilt, så är detta partnerskap också en väg till troliga produktivitetsförbättringar, säger Rio Tintos tekniska chef Santi Pal.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rio Tinto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.