Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scania

Scania ingår samarbete med gruvjätten Rio Tinto

Scania, som ingår i fordonstillverkaren Traton, har ingått ett långsiktigt forsknings- och utvecklingssamarbete med gruvjätten Rio Tinto rörande utveckling av mer agila autonoma draglastbilar. Utveckling sker vid en gruva i Pilbara-regionen i västra Australien.

Tanken är att utvecklingen skall vara positiv både för miljö och produktivitet, enligt ett pressmeddelande.

- Vår aktivitetsplan för klimatet inkluderar utfasning av inköp av nya diesellastbilar till 2030, och att ingå partnerskap med branschledande företag som Scania, inom en mängd olika områden, är ett viktigt steg mot det målet. Liksom de potentiella fördelarna med att fasa ut fossilt, så är detta partnerskap också en väg till troliga produktivitetsförbättringar, säger Rio Tintos tekniska chef Santi Pal.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt