Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Seafire

Seafire mer än dubblerar omsättningen i Q1 - organisk tillväxt på 21 procent

Investmentbolaget Seafire redovisar en kraftigt ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt minskade nettoförlusten.

Omsättningen steg 120,1 procent till 167,9 miljoner kronor (76,3). Organisk tillväxt för jämförbara enheter var 21 procent.

Ebitda-resultat blev 14,8 miljoner kronor (6,8), med en ebitda-marginal på 8,8 procent (8,9).

Ebita-resultat blev 9,3 miljoner kronor (4,3), med en ebita-marginal på 5,5 procent (5,6).

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner kronor (-6,1).

Resultatet efter skatt blev -3,8 miljoner kronor (-6,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,64).

"Seafire inleder året starkt med en hög organisk tillväxt på 21 procent och en justerad Ebitda-marginal på 10 procent. Perioden var inledningsvis utmanande, med covidrestriktioner och kostnadsökningar på insatsvaror och för energi, vilket har haft en negativ effekt på resultatet. Nyemissionen i januari på 300 miljoner kronor stärkte kassan för fortsatta förvärv och utveckling av befintliga bolag. Förvärven av Dofab och Kenpo Sandwich adderar över 150 miljoner kronor i omsättning och 35 miljoner kronor Ebitda på helårsbasis", kommenterar vd Johan Bennarsten.

Seafire-chefen ger även en utblick om framtiden: "Vi ser en stark inledning på andra kvartalet för våra verksamheter och känner en tillförsikt för framtiden även om den ökade oron i omvärlden och inflationstrycket kommer medföra utmaningar", avslutar Bennarsten sitt vd-ord.

Seafire, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning167,976,3120,1%
EBITDA14,86,8117,6%
EBITDA-marginal8,8%8,9%
EBITA9,34,3116,3%
EBITA-marginal5,5%5,6%
Resultat före skatt-3,2-6,1
Nettoresultat-3,8-6,3
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,64


http://media.finwire.com/media/FWS0073173-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seafire

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Seafire

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt