Nyhet

SEC

SEC åtalar 11 personer för pyramidspel inom krypto

Amerikanska finansinspektionen SEC meddelar att de åtalar 11 personer för deras roll i skapandet av ett kryptopyramidspel som samlade in över 300 miljoner dollar från privata investerare. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Bland de åtalade finns de fyra grundarna av systemet vid namn Forsage. De är bosatta i Ryssland, Georgien och Indonesien.

Systemets ska ha lanserats 2020 och gjort det möjligt för investerare att ingå transaktioner via smarta kontrakt. Det påstås ha fungerat som ett pyramidspel under två år, där investerare tjänade vinster genom att rekrytera andra till systemet, uppger SEC.

Systemet ska ha använt pengar från nya investerare till att betala tidigare investerare, i en typisk Ponzi-struktur.

Utan att erkänna ska två av de svarande ha gått med på förlikning. En av dem gick med på att betala straffavgifter, enligt SEC.

https://nypost.com/2022/08/01/sec-charges-11-people-in-300m-crypto-pyramid-scheme/

https://www.sec.gov/news/press-release/2022-134

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt