Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Senator

Senator Warren vill att federala myndigheter granskar teknikjättars intåg i bilbranschen

Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har bett den federala myndigheten FTC och justitiedepartementet att titta in på teknikjättarnas expansion till bilsektorn.

I ett brev till de två myndigheterna skriver Warren att teknikjättarnas intåg kan få "potentiellt alarmerande konsekvenser" för utvecklare, arbetstagare och konsumenter, rapporterar Engadget.

Warrens främsta argument är att bolagen kan komma att minska konkurrensen. Det genom tillämpning av sina paketerbjudanden, där man antingen köper allt som erbjuds eller inget. Warren skriver att denna sorts taktik hjälper bolag som Google att utnyttja sin dominerande position inom ett område till att vinna över marknadsandelar i ett annat. Som exempel anger hon beställning av Google Maps, som går att komma åt endast om man också köper in Google Assistant. Därmed gynnas även Assistant för varje Maps-tjänst som köps in.

I brevet nämner Warren förutom Google också Apple och Amazon som värda att granskas. Och hon tycker inte att man borde vänta.

"FTC och justitiedepartementet behöver inte vänta tills det finns ett problem för att vidta åtgärder. Det är dags att förhindra att Big Tech stryper konkurrensen inom bilindustrin innan det är för sent", skriver hon.

https://www.engadget.com/elizabeth-warren-ftc-doj-letter-big-tech-automotive-210050289.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt