Senator Warren vill att federala myndigheter granskar teknikjättars intåg i bilbranschen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Senator Warren vill att federala myndigheter granskar teknikjättars intåg i bilbranschen

Senator

Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har bett den federala myndigheten FTC och justitiedepartementet att titta in på teknikjättarnas expansion till bilsektorn.

I ett brev till de två myndigheterna skriver Warren att teknikjättarnas intåg kan få "potentiellt alarmerande konsekvenser" för utvecklare, arbetstagare och konsumenter, rapporterar Engadget.

Warrens främsta argument är att bolagen kan komma att minska konkurrensen. Det genom tillämpning av sina paketerbjudanden, där man antingen köper allt som erbjuds eller inget. Warren skriver att denna sorts taktik hjälper bolag som Google att utnyttja sin dominerande position inom ett område till att vinna över marknadsandelar i ett annat. Som exempel anger hon beställning av Google Maps, som går att komma åt endast om man också köper in Google Assistant. Därmed gynnas även Assistant för varje Maps-tjänst som köps in.

I brevet nämner Warren förutom Google också Apple och Amazon som värda att granskas. Och hon tycker inte att man borde vänta.

"FTC och justitiedepartementet behöver inte vänta tills det finns ett problem för att vidta åtgärder. Det är dags att förhindra att Big Tech stryper konkurrensen inom bilindustrin innan det är för sent", skriver hon.

https://www.engadget.com/elizabeth-warren-ftc-doj-letter-big-tech-automotive-210050289.html

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.