Nyhet

Sensidose

Sensidose nyintroduktion blev övertecknad, aktien väntas börja handlas den 10 maj

Läkemedelsbolaget Sensidose nyintroduktion på Spotlight Stock Market blev fulltecknad. Det framgår av ett pressmedelande.

Noteringsemissionen tecknades till 24,3 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 100,36 procent. Bolaget tillförs 24,2 miljoner kronor före emissionskostnader och kvittning av tidigare erhållet brygglån samt dess ränta. Det motsvarar netto 14,1 miljoner kronor i nytt kapital. Sensidose får 1 170 nya aktieägare.

- Jag vill börja med att välkomna alla nya aktieägare samt tacka för intresset att investera i Sensidose. Med den tillförda likviden kan vi ta Sensidose till nästa nivå och möjliggöra en optimal behandling för betydligt fler patienter med Parkinsons sjukdom. Med vår nya doseringsapparat Orafid, som ska marknadslanseras i slutet av 2023, kommer vi kunna förenkla både förskrivning och behandling av vårt läkemedel Flexilev. Jag ser fram emot Sensidoses fortsatta tillväxtresa tillsammans med alla aktieägare, vår styrelse och ledning samt medarbetare, kommenterar vd Jack Spira.

Sensidose emitterar units i form av 4,53 miljoner nya aktier och 2,27 miljoner teckningsoptoiner TO 1. Bolaget har därefter 11,96 miljoner aktier och 2,27 miljoner teckningsoptioner TO 1 utestående. Teckningskursen var 10,70 kronor per unit. Varje unit består av två aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 5,35 kronor per aktie.

Planerad första dag för handel i Sensidose aktier och teckningsoptioner TO 1 på Spotlight Stock Market är den 10 maj 2022. Att handel inleds på planerad dag förutsätter att emissionen registreras på Bolagsverket i tid, samt att aktier och teckningsoptioner till de tecknare som erlagt likvid i tid bokats ut till respektive konto/depå.

Sensidose är ett läkemedelsbolag som utvecklar och säljer individualiserad dosering av tabletter för optimal medicinsk behandling av Parkinsons sjukdom. Bolaget har utvecklat det receptbelagda läkemedlet Flexilev som doseras med hjälp av bolagets doseringsapparat Myfid. Sensidose ska framgent utveckla och lansera en ny variant av den befintliga doseringsapparaten, Orafid, vilken är planerad att marknadslanseras under 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sensidose

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sensidose

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt