SHB ser positivt på Getinges aktie - höjer kortsiktig rekommendation till köp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SHB ser positivt på Getinges aktie - höjer kortsiktig rekommendation till köp

SHB

Handelsbanken menar att den negativa kursreaktionen efter medicinteknikbolaget Getinges släppta rapport under gårdagen var för tuff och ser ur ett kortsiktigt perspektiv ett köpläge. Rekommendationen på kort sikt höjs till köp från tidigare behåll, enligt en färsk analys.

Getinges rapport kom in svagare än väntat, mycket på grund av utmaningar inom leveranskedjan. Segmentet Acute Care var anledningen till den missade konsensusprognosen, där bland annat försäljningen kom in lägre än väntat. Handelsbanken menar dock att försäljningen kommer återhämta sig i det andra och tredje kvartalet.

Banken lyfter även faktumet att bolagets ledning indikerade en bättre tillgång till komponenter framöver. Man menar också att bruttomarginalen var relativt stabil och att ledningen upprepade sin bedömning om att den organiska omsättningstillväxten för året kommer ligga i den övre delen av intervallet.

"Lägre leveranser under det första kvartalet innebär ett alltmer baktungt år. Vi ser även begränsat med kortsiktiga kursdrivare för aktien utöver potentiella förvärv. Med det sagt, är orderboken 21 procent högre vid utgången av det första kvartalet, vilket kommer att ge stöd för efterfrågan under det andra halvåret, med en solid bruttomarginal och kostnadskontroll", skriver banken vidare.

Vidare sänker Handelsbanken sina prognoser för det justerade ebita-resultatet med endast två procent för åren 2022-2024 efter rapporten, vilket man menar indikerar en överdriven kursreaktion under rapportdagen.

Banken har skiftat till en kassaflödesvärdering för bolaget till följd av volatila marknader, vilket ger en riktkurs om 405 kronor på tre års sikt. Tidigare riktkurs var 485 kronor. Den långsiktiga rekommendationen är market perform.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Getinge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt