Nyhet

Skatteverket

Skatteverket inleder granskning av matbudsföretag - misstänker fusk

I ett pressmeddelande skriver Skatteverket att de i år genomför en riktad kontroll av matbud och aktörer som utför hemleveranser av mat från restauranger. En tidigare gjord pilotkontroll har visar på medvetet fusk samt omedvetna fel.

- Vi ser en risk att människor blir utnyttjade. Vi har fått tips från bud som blir lurade. Får hälften svart, hälften vitt, säger Emma Lindmar Viberg på Skatteverket.

Enligt Lindmar Viberg finns det miljonbelopp som är inte blivit korrekt redovisade.

Nyligen uppdagades att anställda hos matbudsföretagen Foodora använt sig av så kallad svart inloggning, att anställda lurar systemet genom att använda andras inlogg.

Stora aktörer inom matbud är Delivery Hero-ägda Foodora, Uber Eats och Wolt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt