Skistar konkretiserar visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Skistar konkretiserar visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030

Skidanläggningsbolaget Skistar konkretiserar idag sina framtidsplaner och visionerna för fjällanläggningarna fram till 2030.

Skistar planerar att ytterligare utveckla bolagets fjällanläggningar i Sverige och Norge, bland annat genom helt nya skidområden i Vemdalen och Hemsedal samt nya liftar i Åre, Sälen och Trysil. Bolaget har tidigare kommunicerat att man satsar över en halv miljard i år för att förbättra och utveckla samtliga av bolagets destinationer, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Sammanfattning per destination:

* Skistar Sälen: I Lindvallen är planen att bland annat utveckla lift- och pistområdet runt Söderåsen samt vid Experium. Vid Norrbackarna i östra Tandådalen finns planer på ett nytt område med lift, nedfarter och boende och intill Trolldalen i Hundfjället skisser på flera nya liftar och nedfarter.

* Skistar Vemdalen: I Klyftberget finns planer på ett helt nytt skidområde i direkt anslutning till Skalspasset i Vemdalsskalet. Dessutom vill man utveckla ytterligare ett nytt område i Vemdalsskalet, Hovde Syd, med nya nedfarter och liftar.

* Skistar Åre: I centrala Åre planeras för att ersätta kabinbanan med en Skutgondol och i högzon planeras för en ersättning av den tidigare 1000-metersliften. Fler liftar vill Skistar utveckla i Sadeln för att knyta ihop Åre Björnen med centrala Åre och väster om VM8:an är planen en ny sexstolslift samt att utveckla fler liftar och nedfarter i Rödkullen. Det finns även planer för nya bomöjligheter så att fler ska ha möjlighet att bo lift- och backnära, bland annat genom en ny lodge vid VM8:an.

* Skistar Trysil: I Trysil finns planer på en ny lift från Eventyr till Hesten och både vid Radisson Mountain resort-hotellet i Fageråsen och i Vihammerskogen planeras för en ny lift.

* Skistar Hemsedal: I Hemsedal planeras en ny sexstolslift från SkiStar Lodge och utvecklingen av ett helt nytt skidområde, Røggelia. Det nya området kommer att fördubbla destinationens kapacitet. Dessutom planeras för en ny lift vid Sentrumsløypa som ska knyta samman Hemsedal centrum med skidområdet.

De senaste åren har Skistar transformerats från att vara ett vinterbolag med fokus på lift och pist, till ett bolag som skapar minnesvärda fjällupplevelser året runt, uppger bolaget vidare.

https://www.mynewsdesk.com/se/skistar_ab/pressreleases/skistar-storsatsar-paa-framtidens-fjaellanlaeggningar-nu-presenteras-framtidsplanerna-och-visionerna-fram-till-2030-3213170

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SkiStar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt