Nyhet

Skistar ska inte höja liftkortpriser pga högre elpriser - TT

Skidanläggningsbolaget Skistar har inga planer på att höja priserna på sina liftkort som ett resultat av högre elpriser. Det uppger kommunikationsdirektören Petra Hallebrant till TT.

Bakgrunden är att Skistar har redan justerat priserna inför vintern, och har också säkrat sina elpriser, förklarar Hallebrant.

"Vi har säkrat upp våra elkostnader genom att inte ha rörliga elavtal utan köper in elen på fyraårsperioder", säger Hallebrant.

Samtidigt går det alltid att jobba med effektiviseringar och smart elkonsumtion. Detta är viktiga riktmärken för Skistar och kan handla om när bolaget kör snökanoner på dygnet, uppger Hallebrant.

https://www.gp.se/ekonomi/s%C3%A5-sl%C3%A5r-elprischocken-i-fj%C3%A4llv%C3%A4rlden-1.80856892

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SkiStar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt