Nyhet

Skolon

Skolon genomför en nyintroduktion på First North i andra kvartalet

Skolon avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market under andra kvartalet 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skolon har utvecklat en digital plattform för digitala skolverktyg och läromedel. Bolaget avser i samband med noteringen att genomföra en nyemission av aktier på 30 miljoner kronor.

- Vi är ett snabbväxande edtechbolag med en stor etablerad användarbas på närmare en halv miljon unika användare och där vi redan nått ett positivt kassaflöde på vår hemmamarknad i Sverige. Vi har en tydlig vision om att möjliggöra digitalt lärande för alla och vi har idag en väletablerad plattform och ett starkt team för att leverera på den visionen även i en internationell kontext, därför ser jag verkligen fram emot att ta nästa steg i vår tillväxtresa som ett noterat bolag, säger Oliver Lundgren, vd och en av Skolons grundare.

Skolon hade i fjol en omsättning på 36,6 miljoner kronor med ett positivt kassaflöde för den svenska verksamheten.

Nio ankarinvesterare har lämnat teckningsåtagande om 15,3 miljoner kronor, motsvarande 51 procent av erbjudandet, till en teckningskurs på 12,50 kronor per aktie, vilket ger ett marknadsvärde på 300 miljoner kronor före erbjudandet. Bland dessa investerare finns Länsförsäkringar Blekinge, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Länsförsäkringar Kalmar och Entreprenörinvest Sverige.

Utöver lämnade teckningsåtaganden enligt ovan har samma investerare också lämnat garantiåtaganden på ytterligare 8,5 miljoner kronor, vilket motsvarar 28 procent av antalet aktier i erbjudandet. Totalt uppgår teckningsåtagande och garantiåtagande till 79 procent av erbjudandet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Skolon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Skolon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt