Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sleep

Sleep Cycle ett tillväxtbolag med attraktiv affärsmodell - Redeye inleder bevakning

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle växer organiskt och har en attraktiv affärsmodell som möjliggör sunda marginaler. Det skriver Redeye i en initierande analys.

Analyshuset skriver att bolaget är marknadsledare inom sömnspårningsapplikationer och att de har högst varumärkesigenkänning hos kunder globalt. Vidare uppges bolaget vara redo att utnyttja sin position inom flera nya tillväxtinitiativ, inklusive prestationsmarknadsföring och B2B-kanaler.

Bolaget hade ett något svalare 2021 med lägre daglig aktivitet och minskad takt i adderandet av nya prenumeranter, något som förklaras av pandemirelaterad orsaker, varför analyshuset anser att trenden är övergående.

Som en risk framhåller Redeye hårdare konkurrens från bland annat jättar såsom Google och Apple, något som redan anses vara inprisat i aktiekursen.

Redeye landar i ett motiverat värde om 77 kronor i ett basscenario. Sleep Cycle handlas upp drygt 7 procent till 63,70 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt