Nyhet

Smart

Smart Eye erhåller design win värd 50 miljoner kronor

Teknikbolaget Smart Eye har fått en design win från en europeisk biltillverkare för leverans av sin förarövervakningsprogramvara. Det framgår av ett pressmeddelande. Ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Ordern inkluderar leverans av Smart Eyes DMS-programvara, i enlighet med den senaste lagstiftningen, till en ny bilmodell på en ny plattform. Modellen som inkluderar Smart Eyes DMS-programvara beräknas gå i produktion i mitten av 2024. Smart Eye bedömer även att potentialen för ytterligare ordrar på den nya plattformen uppgår till 500 miljoner kronor.

Kunden är en "global Tier-1-leverantör för leverans till en stor europeisk OEM, ett av de största bilmärkena i en grupp av biltillverkare."

Totalt har Smart Eye nu erhållit 90 design wins från 14 OEM:er.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt