Smart Eye landar sin största affär någonsin - värd 1,55 miljarder kronor över tid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Eye landar sin största affär någonsin - värd 1,55 miljarder kronor över tid

Smart

Teknikbolaget Smart Eye har fått order på sin DMS-teknik till 46 nya bilmodeller från en stor nordamerikansk fordonstillverkare. Ordern har en beräknad intäkt på 1,55 miljarder kronor under den beräknade produktlivscykeln, vilket gör affären till den största någonsin för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta blir första gången som Smart Eye kommer att leverera sin teknik till fordonstillverkaren som en Tier-1 leverantör av mjukvara.

“Det tar oss inte bara ännu närmare kunden, utan det pekar också på en förändring i branschen i stort. Vi har gått in i en ny era av mjukvarudefinierade fordon, där avancerad AI tar trafiksäkerhet till nya höjder”, kommenterar vd och grundare Martin Krantz.

Den nordamerikanska kunden har redan flera bilmodeller med Smart Eyes DMS-teknik på vägarna. Dessa kommer att vara i produktion med Smart Eye som Tier 2-leverantör fram till 2027, när de 46 nya bilmodellerna kommer att öka sin produktion med Smart Eye som en Tier 1-leverantör.

Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 296 design wins från 20 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än 6 715 miljoner miljoner kronor. Det finns även potential för ytterligare 3 miljarder kronor från ytterligare design wins från de 20 tillverkarna, skriver Smart Eye.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt