Nyhet

Smart

Smart Valor faller med 16,5 procent i premiärhandeln på First North

Schweiziska Smart Valor, som driver en investeringsplattform inom digitala tillgångar, började i dag den 10 februari att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolaget noterar svenska depåbevis som handlas med kortnamnet SMART SDB.

Erbjudandet att teckna depåbevis blev övertecknat. Smart Valor emitterade 378 000 svenska depåbevis till teckningskursen 57,50 kronor per depåbevis. Ett depåbevis motsvarar en underliggande aktie i bolaget.

Bolaget genomförde även två stycken riktade emissioner, private placements på totalt 110,6 miljoner kronor. En del av kapitaltillskottet går dock till kvittning av konvertibellån och bolaget tillförs 93,3 miljoner kronor i kontantlikvid före emissionskostnader.

Depåbevisen har hittills i dag handlats till 54,90 kronor som högst betalt och 48 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 48,015 kronor, en nedgång på 16,5 procent jämfört med teckningskursen på 57,50 kronor. Depåbevis för 1,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 12,89 miljoner depåbevis utestående och börsvärdet är 619 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Valor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Valor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt