Nyhet

Smolteks

Smolteks rörelseförlust ökade

Nanoteknikbolaget Smoltek redovisar marginell ökning i omsättningen under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,3).

Rörelseresultatet blev -8,7 miljoner kronor (-4,1).

Resultatet efter skatt blev -8,5 miljoner kronor (-4,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,97 kronor (-0,45).

Likvida medel uppgick till 71,6 miljoner kronor (87,7).

"Under det fjärde kvartalet har vi haft fortsatt fokus på den pågående industrialiseringen och kommersialiseringen inom våra två affärsområden för ultratunna kondensatorer till halvledarindustrin samt högpresterande cellmaterial för elektrolysörer inom fossilfri vätgasproduktion", säger vd Håkan Persson.

Under kvartalet har Håkan Persson träffat flera av bolagets samarbetspartner vilket styrker potentialen och genomförbarheten i projekten.

"Det har resulterat i att vi ytterligare har kunnat fördjupa och detaljera våra planer för hur vi ska konkretisera bolagets banbrytande teknikplattform till faktiska produkter och industriella processer för volymproduktion. Och vår väg till marknad blir alltmer tydligt definierad för varje månad som går", säger Persson.

Smoltek, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning0,40,3
Rörelseresultat-8,7-4,1
Nettoresultat-8,5-4,1
Resultat per aktie, kronor-0,97-0,45
Likvida medel71,687,7


http://media.finwire.com/media/FWS006F455-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt