Nyhet

Sociallite

Sociallite Us förvärvar digitala marknadsföringsbolaget Torget Updated Sweden

Teknikbolaget Sociallite Us, som tidigare gick under namnet Gogo Lead Tech, har ingått avtal om att förvärva det digitala marknadsföringsbolaget Torget Updated Sweden i en affär som betalas med nyemitterade aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 4 miljoner kronor och betalas genom nyemitterade aktier, vilket innebär en utspädning i Sociallite Us på 3,8 procent. Vidare tillkommer en tilläggsköpeskilling som betalas ut baserat på bolagets prestation.

Torget Updated Sweden omsatte 14 miljoner kronor under 2021, med ett ebitda-resultat på cirka 4 miljoner kronor.

"Det är glädjande att få in ytterligare en framgångsrik verksamhet under vårt paraply. Torget Updated Sweden har idag en slimmad och agil organisation med stora utvecklingsmöjligheter och stort nätverk av kunder. Synergierna mellan Torget Updated Sweden och Sociallites befintliga produkter och plattformar är många då vi jobbar mot samma typ av kunder, vilket vi kommer kapitalisera på", kommenterar Sociallite Us vd:n Christian Kronegård.

Säljarna och nyckelpersoner i Torget Updated Sweden kommer arbeta kvar i bolaget. De har även ingått ett lock up-avtal under 6 månader på 80 procent av initial köpeskillingen samt hela tilläggsköpeskillingen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sociallite US

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt