Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Softbank

Softbank och Arm åter i kontroll över kinesiskt joint venture

Japanska konglomeratet Softbank och dess dotterbolag Arm uppges åter ha kontroll över det kinesiska joint venture-bolaget Arm China. Det skriver Nikkei.

Arm China leddes fram till igår av Allen Wu, som sparkades 2020 men har vägrat att lämna bolaget. Wu har varit involverad i den dagliga verksamhet genom att han bland annat suttit på bolagets registreringsdokument.

Nikkei skriver att Arm Chinas juridiska representant nu har ändrats från Allen Wu. Istället representerar Liu Renchen bolaget, som tillsammans med Eric Chen från Softbank Vision Fund, delar på vd-positionen.

Softbank har tidigare velat börsnotera Arm, men konflikten med Allen Wu har fördröjt processen. Softbank köpte Arm under 2016 för 36 miljarder dollar och hade planerat att sälja bolaget till chipjätten Nvidia. Den affären stoppades dock av konkurrensmyndigheter och nu kan det istället bli en börsnotering av Arm framöver.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt