Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SoftbankFoto: Unsplash.com

Softbank pausar IPO av Arm i London på grund av regeringskrisen i Storbritannien - FT

Softbank har stoppat den planerade noteringen av brittiska chipdesignbolaget Arm i London till följd av den politiska regeringskrisen i landet. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Avgående premiärminister Boris Johnson har kampanjat för att Softbank åtminstone listar en del av Arm på Londonbörsen. Nu har han dock meddelat att han lämnar, och tidigare har även investeringsminister Gerry Grimstone och digitalminister Chris Philp, som båda hade framträdande roller i samtalen med Softbank, hoppat av regeringen.

Detta har fått Softbank att pausa diskussionerna om en notering av Arm under nästa år, enligt källorna.

Listningen av Arm hade inneburit en av de största noteringarna någonsin på Londonbörsen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.