Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Softbank

Softbank säljer aktiepost i Paytm för cirka 200 miljoner dollar - Reuters

Japanska konglomeratet Softbank har i dag sålt en andel om 4,5 procent av aktierna i den indiska digitala betaljätten Paytm i en affär värd cirka 200 miljoner dollar. Det uppger personer med insyn, rapporterar Reuters.

Priset i transaktionen landade på 555,67 rupier, vilket var i den nedre delen av det planerade prisintervallet 555 till 601,45 rupier.

Paytm-aktien faller i dag mer än 10 procent sedan affären blivit känd.

Försäljningen är den senaste i raden av avyttringar som Softbank har gjort under de senaste månaderna. Detta sedan Softbank flaggskeppsfond Vision Fund rapporterat förluster på närmare 50 miljarder dollar på bara sex månader.

Köpare till aktierna uppges vara hedgefonder som Millennium Capital, Segantii Capital Management, Ghisallo Capital Management. Även Norges Bank har köpt aktier.

Paytm gick ifjol in på den indiska börsen, men kursutvecklingen lämnar mycket i övrigt att önska då kursen bara efter några månader fallit 70 procent under introduktionskursen.

https://www.reuters.com/technology/softbank-sell-215-mln-stake-indias-paytm-cnbc-tv18-2022-11-16/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt