Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Softbank säljer sitt innehav i kurskollapsade Sinch

Japanska konglomeratet Softbank säljer sin aktiepost i kommunikationstjänstebolaget Sinch, enligt ett pressmeddelande. Aktieposten på 5,01 procent köps av Neqst D2 och Sinch medgrundare och tillförordnade vd Johan Hedberg.

Efter transaktionen kommer Neqst D2, som är största aktieägare i Sinch, äga cirka 18,6 procent av de utestående aktierna.

Softbank kom in i Sinch under 2021 i samband med en riktad nyemission till kursen 164,60 kronor. Sedan dess har aktien havererat och stängde under torsdagen på 14,066 kronor, en nedgång med 8,4 procent för dagen. Det senaste året har aktien rasat 91,5 procent och i år är den ned cirka 88 procent.

Nyligen gjorde Softbank exit även i norska Kahoot. Det japanska bolaget redovisade en jätteförlust på över 23 miljarder dollar under senaste kvartalet och tidigare idag uppgav källor till Bloomberg News att Softbank börjat säga upp runt 30 procent av personalen vid dess jättelika teknikfond, Vision Fund.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sinch

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt