Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Softbank säljer sitt innehav i kurskollapsade Sinch (Oms)

Japanska konglomeratet Softbank säljer sin aktiepost i kommunikationstjänstebolaget Sinch, enligt ett pressmeddelande. Aktieposten på 5,01 procent köps av Neqst D2 och Sinch medgrundare och tillförordnade vd Johan Hedberg.

Efter transaktionen kommer Neqst D2, som är största aktieägare i Sinch, äga cirka 18,6 procent av de utestående aktierna.

Efter börsstängning på torsdagen internmäklades Softbanks aktiepost om 42 miljoner aktier till kursen 15,132 kronor.

Softbank kom in i Sinch under 2021 i samband med en riktad nyemission till kursen 164,60 kronor. Sedan dess har aktien havererat och stängde under torsdagen på 14,066 kronor, en nedgång med 8,4 procent för dagen. Det senaste året har aktien rasat 91,5 procent och i år är den ned cirka 88 procent.

Nyligen gjorde Softbank exit även i norska Kahoot. Det japanska bolaget redovisade en jätteförlust på över 23 miljarder dollar under senaste kvartalet och under torsdagen uppgav källor till Bloomberg News att Softbank börjat säga upp runt 30 procent av personalen vid dess jättelika teknikfond, Vision Fund.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt