Nyhet

Softbanks

Softbanks vinst krympte rejält i Q3, bekräftar utebliven Arm-försäljning till Nvidia

Japanska techinvesteraren Softbank redovisar en betydligt lägre vinst i det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2021/2022, jämfört med året innan.

Nettoresultatet blev 29 miljarder yen, motsvarande 2,3 miljarder kronor, att jämföra med rekordvinsten på 1,17 biljoner yen året innan. Då hade bolaget ett techrally i ryggen som gynnade dess portfölj.

Så har inte varit fallet under slutet av 2021. Softbanks två Vision Funds har sett sina innehav utvecklas betydligt sämre och flera av innehaven handlas under introduktionskursen. Detta gäller bland annat för kontorsuthyraren Wework, taxiappjätten Grab och bildelningsplattformen Auto1.

Softbank meddelar separat också att försäljningen av brittiska chipdesignbolaget Arm till Nvidia inte kommer att bli av till följd av regulatoriska hinder. Istället ska en börsnotering ske av Arm under räkenskapsåret som löper fram till sista mars 2023.

https://group.softbank/system/files/news/press/2022/20220208/20220208_0_en.pdf

https://group.softbank/system/files/pdf/ir/financials/financial_reports/financial-report_q3fy2021_01_en.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt