Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Solid

Solid Försäkring ökar premieinkomsten och nettoresultat under fjärde kvartalet

Sakförsäkringsbolaget Solid Försäkring redovisar ökande premieinkomst under fjärde kvartalet 2021 jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet visade en vändning till vinst.

Solid Försäkring noterades på Nasdaq Stockholm i fjärde kvartalet, efter att nischbanken Resurs Holding delat ut aktier i Solid Försäkring till sina aktieägare.

Premieinkomsten steg 13,4 procent till 281,0 miljoner kronor (247,7). Tillväxten drevs framförallt av utvecklingen inom segmentet Assistans som uppvisade en tillväxt i premieintäkter på 47 procent.

Resultatet efter skatt blev 25,3 miljoner kronor (-18,2).

Resultat per aktie hamnade på 1,27 kronor (-0,91).

Kapitalförvaltningens resultat minskade och uppgick till 7,7 miljoner kronor (9,0).

Totalkostnadsprocenten uppgick till 91,0 procent och 87,7 procent exklusive engångskostnader (86,5).

"Den starka utvecklingen av premieintäkterna inom segment Assistans i kvartalet (+47 procent) förklaras av en fortsatt stark återhämtning inom försäkringar kopplade till resebranschen samt tillväxt inom försäkringslösningar för bilgarantier", skriver Marcus Tilberg, vd på Solid Försäkring.

I enlighet med tidigare kommunikation under noteringsprocessen är styrelsens förslag att ingen utdelning betalas till aktieägarna för räkenskapsåret 2021.

Solid Försäkring, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning281,0247,713,4%
Nettoresultat25,3-18,2
Resultat per aktie, kronor1,27-0,91


http://media.finwire.com/media/FWM006E2D3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Solid Försäkring

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Solid Försäkring

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt