Nyhet

Soltech Energy förvärvar takbolaget Takab

Solenergiföretaget Soltech Energy har förvärvat Jönköpingsbolaget Takab som omsätter cirka 120 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Takab är en familjeägd takläggare med cirka 30 anställda. Bolaget hade en god lönsamhet förra året, enligt Soltech som inte vill avslöja köpeskillingen i affären.

Soltech skriver att Takab kommer stärka dess kompetens inom takentreprenad och planen framåt är att integrera solenergi i Takabs erbjudande.

"Det här förvärvet stärker vår position i Jönköpingsregionen och att Takab redan innan förvärvet haft nära samarbete med flera Soltechbolag är ett bevis på att de kommer att passa väl in i koncernen", säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Soltech betalar med egen kassa och nyemitterade aktier för Takab.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SolTech Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SolTech Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt