Nyhet

Sony

Sony återupptar del av produktion vid fabrik i Shanghai

Elektronikjätten Sony återupptog under söndagen en del av produktionen vid sin fabrik i Shanghai i Kina, rapporterar Nikkei Asia. Produktionen har varit stoppad sedan över en månad tillbaka på grund av corona-nedstängningarna i staden.

"Det kommer fortfarande att ta tid för oss att återuppta produktionen fullt ut, eftersom vi måste samordna oss med lokala myndigheter", säger Sony.

Fabriken tillverkar bland annat tv-apparater, kameror och projektorer. Företaget har inte avslöjat vilka produkter som kommer prioriteras under återstarten.

Sedan tidigare har Sony undersökt olika sätt för att kunna återuppta verksamheten i fabriken, så att de överensstämmer med rådande order från lokala myndigheter. Man planerar därför att dra ned på antalet anställda som ska delta i produktionen, och därigenom ha begränsad kapacitet.

Antalet nya fall av covid-19 i Shanghai nådde rekordhöjder i mitten av april. Även om nyregistrerade fall nu börjar minska finns det fortfarande restriktioner i staden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sony

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sony

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt