Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sozaps

Sozaps MAU ökade med 26 procent under mars jämfört med i fjol

Gamingbolaget Sozaps månatliga användare (MAU) uppgick till 1,2 miljoner, vilket är oförändrat jämfört med februari, men en ökning om 26 procent jämfört med mars 2021. Det framgår av en månadsrapport.

Genomsnittligt antal dagliga användare (DAU) uppgick till 85 000, oförändrat mot föregående månad och en ökning med 22 procent jämfört med i fjol.

Genomsnittlig intäkt per daglig aktiv användare (ARPDAU) uppgick till 0,063 dollar, en minskning med 10 procent mot föregående månad och en minskning med 29 procent mot föregående år.

Under månaden har bolaget beslutat att stoppa vidareutvecklingen av Spells & Loot för att fokusera resurser på nya spelidéer enligt MVP-strategin.

"En spelstudio måste hela tiden utvärdera de spel som är under utveckling. Om ett spel inte uppfyller målen och inte ser ut att kunna kommersialiseras med tillräcklig framgång, är det felanvända resurser att fortsätta utvecklingen. Tyvärr har vi kommit till punkten där vi kan se att Spells & Loot inte kan lanseras framgångsrikt och vi har därför fattat beslutet att sluta utveckla spelet och i stället använda utvecklingsresurserna på andra spel", säger vd Rade Prokopovic.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sozap

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sozap

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt