Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spherio

Spherio Group vill genomföra omvänt förvärv av Ecomm

Fashiontech-bolaget Spherio Group har ingått avtal om ett omvänt förvärv av Ecomm Holding mot en köpeskilling om 300 miljoner kronor, i form av 4,35 miljarder nyemitterade aktier i Spherio. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spherios nuvarande verksamhet kommer att överföras till ett helägt dotterbolag till Spherio och därefter delas ut till Spherios nuvarande aktieägare. Spherio har även ingått avtal med Ecomm att sälja samtliga aktier i Re/Way till en köpeskilling om 2 miljoner kronor samt inhämtat åtagande om konvertering om 89 procent av emitterade konvertibla skuldebrev till aktier med teckningskursen 20 öre per aktie.

Avtalet är villkorat av att Ecomm erhåller ett villkorat godkännande för fortsatt notering på First North. Spherio beräknas kunna kalla till extra bolagsstämma under första kvartalet 2023 för att genomföra transaktionen.

Det kommersiella resultatet av transaktionen är att Spherio byter namn till Ecomm Holding och driver Ecomms verksamhet vidare, samt att Spherios nuvarande verksamhet drivs vidare genom dotterbolaget som delas ut till aktieägarna och som ansöker om notering på reglerad marknad eller handelsplattform.

Ecomm specialiserar sig på förvärv och vidareutveckling av nischade e-handlare. Ecomm äger och förvaltar de två dotterbolagen Gasoltuben Nordic samt Skogstrollen med varumärket Iphonebutiken.se. Omsättningen uppgår pro forma på rullande tolv månader per den 30 september till 142 miljoner kronor med ett justerat ebitda-resultat på 13,8 miljoner kronor.

Börsoperatören Nasdaq har placerat aktien på observationslistan som en effekt av den förslagna transaktionen. Affären tappar i skrivande stund 29 procent och har hittills i år fallit med drygt 90 procent.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Refine Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Refine Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt