Nyhet

Spiltan accepterar budet på Slitevind

Under morgonen lade Orrön Energy ett uppköpserbjudande på Slitevind för 125 kronor per aktie. Det värderar bolaget till cirka 890 miljoner kronor. Nu meddelar investmentbolaget Spiltan Invest att man accepterar budet.

Spiltan äger 11,3 procent av aktierna tillika rösterna i Slitevind och utgör därmed bolagets näst största ägare. Uppköpserbjudandet har blivit enhälligt rekommenderat av Slitevinds styrelse.

– Vi investerade i Slitevind första gången för närmare 15 år sedan, när vindkraftsbolaget fortfarande var onoterat, säger Per H Börjesson, vd för Spiltan Invest. Sedan dess har aktien noterats först på Alternativa Listan, en del av Pepins, och därefter på First North. Det har varit en framgångsrik resa för bolaget och dess aktieägare. Vi accepterar nu uppköpserbjudandet så att Slitevind kan fortsätta utvecklas och ingå i ett större sammanhang inom förnybar energi.

I en tweet skriver Börjesson att Spiltans kassa nu ökar med 100 miljoner kronor och substansen med nästan 1 krona per aktie.

Under dagen har Slitevinds aktie gått upp med nästan 20,3 procent. Även Orrön Energys aktie har fått ett gott mottagande på börsen och ökat med nästan 10 procent.

Orrön Energy hette tidigare Lundin Energy och bytte namn i början av juli.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt