Lundin Energy (LUNE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Lundin Energy aktie

🔔 Skapa bevakning

LUNE  

Lundin Energy är verksamma inom olje- och gasbranschen. Bolaget arbetar idag med exploatering, prospektering samt vidare distribution av naturgas och olja, huvudsakligen runtom den europeiska marknaden med egna produktionsanläggningar. En del av projekten drivs även i samarbete med övriga aktörer på marknaden. Lundin Energy har sitt huvudkontor i Stockholm.

Lundin Energy tillhör sektorn Energi och branschen Olja & Gas - Exploatering. Bolaget har ett börsvärde på 106 936 MSEK, en omsättning på 30 073 MSEK och med ett resultat på 5 744 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lundin Energy

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lundin Energy (LUNE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lundin Energy aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern LUNE. Aktien har ett P/E-tal på 18.6 och P/S-tal på 2.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lundin Energy utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lundin Energy senaste utdelning är 15.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lundin Energy Avanza – se aktiekurs idag

Se Lundin Energy senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lundin Energy – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lundin Energy.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Lundin Energy.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lundin Energy

Lundin Energy

TickerLUNE
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Exploatering
Börsvärde106 936 MSEK
Omsättning30 073 MSEK
Vinst5 744 MSEK
P/E18.6
P/S2.7
Utdelning15.3 SEK
Direktavkastning4.1%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lundin Energy

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lundin Energy? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter