Sporthandeln minskade 5,2 procent under första kvartalet - Sportindex
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Sporthandeln minskade 5,2 procent under första kvartalet - Sportindex

Sporthandeln

Den totala försäljningen inom sporthandeln minskade med 5,2 procent under första kvartalet. Därmed har handeln nu minskat nio kvartal i rad, visar branschorganisationen Svenskt Sportforums Sportindex som är framtaget i samarbete med HUI.

Kvartalet fick en svag start med minskningar på 6,1 och 6,5 procent under januari respektive februari. Situationen förbättrades något under mars med en mindre nedgång på 3,4 procent.

“En lång och ganska utdragen vinter som startade tidigt gjorde att det shoppingbeteende som vanligtvis präglar första kvartalet till viss del stannade av. Nu välkomnas våren och sedermera en varmare period med ny energi och förhoppningsvis vaknar kategorier som löpning och skor till liv”, kommenterar Daniel Löfkvist, COO och Vice President på Stadium Group.

Jämfört mellan butiker och e-handel, var det de senare som hade det kämpigare. E-handeln föll hela 14 procent, medan butikerna hade en lägre försäljning på 3,2 procent.

“Under de senaste åren har aktiveringar i form av reor och kampanjer krävts för att hålla uppe försäljningsvolymer och få ner höga lagernivåer, och en stor del av dessa har varit koncentrerade till e-handeln. När aktörerna nu ställer om till att sälja mer till fullpris, i kombination med prisjusteringar på grund av inflation och kostnadsökningar, så avspeglas det i utvecklingen”, skriver HUI.

Sett till kategorier har längdskidor haft en fortsatt bra utveckling. Försäljningen på 26,3 procent i förra kvartalet följdes upp av en ny ökning på 10,4 procent under första kvartalet 2024. Vasaloppet och dess 100-årsfirande tros ha påverkat positivt.

Bifogat: https://hui.se/sporthandelns-forsaljning-minskade-med-52-procent-under-forsta-kvartalet-enligt-sportindex/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt