Nyhet

Spotlight-aktuella

Spotlight-aktuella Inuheat Group ökade omsättningen under 2021

Inuheat Group, som är på väg att noteras på Spotlight omkring 9 maj, rapporterar ökad omsättning under delårsperioden januari-december (förlängt räkenskapsår till och med mars 2022) jämfört med helåret 2020. Nettoresultatet visade en något mindre förlust än året innan.

Nettoomsättningen steg till 2,3 miljoner kronor under 2021, jämfört med 0,6 miljoner året innan.

Ebitda-resultatet landade på -19,9 miljoner kronor, vilket var något sämre än -16,3 miljoner som var utfallet året innan.

Nettoresultatet kom in något bättre än föregående år vid -20,0 miljoner kronor (-20,5).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -5,7 miljoner kronor (-12,1).

Likvida medel var 1,6 miljoner kronor (2,3).

Inuheat utvecklar, producerar och säljer värmesystemet Inuheat Wearable Heating Platform till producenter och distributörer i konfektionsindustrin med målsättningen att etablera ett värmesystem som tillför premiumvärde till produkter. Bolaget grundades 2013.

"2021 innebar startskottet för vår transformering av Inuheat till full kommersialisering. Vi förbereder för en notering av bolagets aktie. I kombination med en tydlig vision att våra smarta och innovativa produkter ökar människors komfort och välbefinnande är vår målsättning att etablera oss på marknaden som en premiumfunktion", säger vd Tobias Palmgren i vd-ordet.

Bolaget siktar på lönsamhet 2025.

"Vår tillväxtagenda är aggressiv men fullt genomförbar. 2025 ska vi nå lönsamhet. Vi ska då nå en försäljningsvolym om 60 000 system ut på marknaden. Vi har en unik produktplattform för
implementering av aktiv värme i textila produkter", säger Palmgren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Inuheat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Inuheat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt