Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spotlight

Spotlight Group: nog troligt att IPO-klimatet är bättre relativt snart - vice vd

Finanskoncernen Spotlight Group ser en marknad med många nyemissioner och en tuff miljö för notering av nya bolag. Det säger vice vd Markus Neuding i samband med dagens kapitalmarknadsdag.

Enligt Neuding behövs det en korrigering mellan säljarnas värdering och investerarnas riskvilja för att det skall skapas en ny jämvikt.

- Det är nog troligt att vi relativt snart ser ett bättre IPO-klimat.

I övrigt anpassar sig företaget till det rådande klimatet. Han nämner bland annat att man noterat ett Spac-bolag.

- Vi jobbar hela tiden på att anpassa oss till det nya klimatet, säger han.

Spotlight Group upprepar också att man har sänkt kostnaderna med 50 miljoner kronor på rullande tolv månader.

Finanskoncernen kommer att fortsätta att satsa på den danska marknaden. Bolaget ser också ett intresse från Finland och Tyskland.

- Vi är väldigt intresserade av både Finland och Tyskland, säger Markus Neuding.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spotlight Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spotlight Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt