Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stenocare

Stenocare ökar omsättning men minskar resultatet under Q1

Medicinska cannabisbolaget Stenocare redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan, däremot ökade också nettoförlusten.

Omsättningen steg till 0,9 miljoner danska kronor (0,4).

Ebitda-resultat blev -3,4 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -3,8 miljoner danska kronor (-2,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,33 danska kronor (-0,25).

Likvida medel uppgick till 10,0 miljoner danska kronor (20,4).

Under det första kvartalet blev det klart att Stenocare blir ensam producent av medicinsk cannabisolja under det danska pilotprogrammet. Stenocare kommer att inleda försäljning av sina produkter under det andra kvartalet 2022.

Stenocare har också klivit in på marknaden i Storbritannien under kvartalet och förväntar sig att marknaden för bolagets produkter kommer vara en av de största i Europa under de kommande fem åren.

Bolaget förväntar sig att försäljningen kommer uppgå till 15-20 miljoner danska kronor på rullande 12 månader i Q4 2022, vilket är signifikant högre än bolaget totala omsättning om 1,9 miljoner under 2021.

Stenocare, MdkkQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,90,4125,0%
EBITDA-3,4-3,1
Nettoresultat-3,8-2,9
Resultat per aktie, dkk-0,33-0,25
Likvida medel10,020,4-51,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0073CA3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenocare

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Stenocare

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.