Nyhet

Stenocare

Stenocare ökar omsättning men minskar resultatet under Q1

Medicinska cannabisbolaget Stenocare redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan, däremot ökade också nettoförlusten.

Omsättningen steg till 0,9 miljoner danska kronor (0,4).

Ebitda-resultat blev -3,4 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -3,8 miljoner danska kronor (-2,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,33 danska kronor (-0,25).

Likvida medel uppgick till 10,0 miljoner danska kronor (20,4).

Under det första kvartalet blev det klart att Stenocare blir ensam producent av medicinsk cannabisolja under det danska pilotprogrammet. Stenocare kommer att inleda försäljning av sina produkter under det andra kvartalet 2022.

Stenocare har också klivit in på marknaden i Storbritannien under kvartalet och förväntar sig att marknaden för bolagets produkter kommer vara en av de största i Europa under de kommande fem åren.

Bolaget förväntar sig att försäljningen kommer uppgå till 15-20 miljoner danska kronor på rullande 12 månader i Q4 2022, vilket är signifikant högre än bolaget totala omsättning om 1,9 miljoner under 2021.

Stenocare, MdkkQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,90,4125,0%
EBITDA-3,4-3,1
Nettoresultat-3,8-2,9
Resultat per aktie, dkk-0,33-0,25
Likvida medel10,020,4-51,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0073CA3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenocare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stenocare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt