Nyhet

Stratasys förvärvar Covestro-enhet inom additiv tillverkning

3D-printingspecialisten Stratasys har tecknat avtal om att förvärva Covestros verksamhet inom additiv tillverkning av material till en köpeskilling av cirka 43 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet omfattar verksamheten inklusive FoU-anläggningar, globala utvecklings- och försäljningsteam i Europa, USA och Kina samt en portfölj med cirka 60 tillverkningsmaterial och en omfattade IP-portfölj bestående av hundratals patent.

Köpeskillingen uppgår till 43 miljoner euro, men kan öka med 37 miljoner euro om vissa prestationsmått uppnås.

Förvärvet förväntas slutföras under det första kvartalet nästa år med förbehåll för att myndighetsgodkännanden erhålls.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Covestro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Covestro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt