Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Strateg

Strateg spår nytt björnmarknadsrally i USA

Ett nytt aktierally ligger i korten, sade Evercores aktiestrateg Julian Emanuel i podcasten "What goes up".

På frågan om den senaste tidens nedgång på börsen är över svarade han.

"Vi känner så. Från vår synpunkt rör sig inte den här typen av björnmarknader i raka linjer. Och de senaste veckorna, som svar på räntehöjningar över hela världen, har vi haft en ganska rak linje nedåt i aktier", sade Emanuel och förklarade att september som månad är präglad av negativitet.

"Vi vill inte gå tillbaka till skolan, vi vill inte gå tillbaka till kontoret fyra eller fem dagar i veckan. Psykologin tenderar att vara dålig varje september, men särskilt i år eftersom du har all denna makroosäkerhet och Fed som har åtagit sig att höja räntorna och hålla pressen på resten av världen via den starkare dollarn", fortsätter strategen och förklarar att oktober brukar vara en vändpunkt för aktier och data.

Han pekar på att VIX-index stigit och att sentimentet bland investerare är på lika låga nivåer som vid botten 2009 och i slutet av björnmarknaden 1990.

"Med tanke på att vi trodde att räntehöjningarna var paraboliska och ohållbara, ansåg vi – och anser fortfarande – att det kommer att leda till högre aktiekurser, säkert på kort sikt och kanske även längre", avslutar Emanuel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt