Nyhet

Sumup

Sumup tar in kapital på 590 miljoner euro - värderas till 8 miljarder euro

Brittiska fintechbolaget Sumup har tagit in 590 miljoner euro i nytt kapital och blivit värderade till 8 miljarder euro. Det skriver sajten Techcrunch.

Sumup startade inom mobila betallösningar och har med tiden breddat verksamheten mot andra tjänster. Dessa tjänster används nu av runt 4 miljoner företag på 35 olika marknader.

Bolaget avser att använda det insamlade kapitalet till förvärv, produktutveckling samt att anställa ny personal.

Under de senaste åren har Sumups omsättning ökat årligen med 60 procent, enligt bolagets finanschef Marc-Alexander Christ.

https://techcrunch.com/2022/06/23/sumup-raises-624m-at-8-5b-valuation-with-its-payments-and-business-tech-now-used-by-4m-smbs/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt