Nyhet

Sun4Energy

Sun4Energy genomför en riktad nyemission på 5 miljoner kronor

Styrelsen i solcellsbolaget Sun4Energy reser 5 miljoner kronor genom en riktad nyemission till ett fåtal nya och befintliga investerare i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen görs till en teckningskurs om 17,93 kronor. Utspädningen blir cirka 6,14 procent.

Emissionen genomförs för att kapitalisera på koncernens orderstock som efter förvärvet av Atum Energi totalt uppgår till 60 miljoner kronor.

”Vi är mycket nöjda med att kunna genomföra en lyckad kapitalanskaffning genom vilken vi säkrar medel för att kapitalisera på vår starka orderstock och därmed generera en stark organisk tillväxt vid sidan av vår förvärvsagenda”, kommenterar Mattias Leijon, vd på Sun4Energy Group.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sun4Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sun4Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt