Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sun4Energy

Sun4Energy ökar omsättning och vinst i andra kvartalet

Solcellsbolaget Sun4Energy redovisar ökande omsättning och vinst under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 470 procent till 45,6 miljoner kronor (8,0).

"Intresset från kunder, både företag och privata fastighetsägare, är stort och drivs framför allt av prisökningen på el men även av en önskan om att kunna vara mer självförsörjande vid kris", kommenterar vd Per Norrthon.

Rörelseresultatet blev 1,0 miljoner kronor (0,5), med en rörelsemarginal på 2,2 procent (6,3).

Resultatet efter skatt blev 0,44 miljoner kronor (0,41), en ökning med 7,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,21 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-1,2).

"Sun4Energy räknar med att ha en fortsatt organisk tillväxt under 2022... Branschen har fortfarande utmaningar med försenade produktleveranser. Sun4Energy har under det andra kvartalet klarat utmaningar med produktbrist bra och därmed kunnat hålla en hög produktionstakt", förklarar Norrthon.

Sun4Energy, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning45,68,0470,0%
Rörelseresultat1,00,5100,0%
Rörelsemarginal2,2%6,3%
Nettoresultat0,440,417,3%
Resultat per aktie, kronor0,21
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,4-1,2


http://media.finwire.com/media/FWS0079BCF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sun4Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sun4Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt