Svagt facit för Storskogens ägande - Afv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svagt facit för Storskogens ägande - Afv

Svagt

Affärsvärlden har gjort en omfattande analys av förvärvskonglomeratet Storskogens dotterbolag. Man har tittat på hur dotterbolagen utvecklats efter att Storskogen klivit in som ny ägare. Slutsatsen är att de flesta av bolagen har gått klart sämre.

Bland annat pekar Afv på att rörelseresultatet har minskat för 30 av 46 dotterbolagen jämfört med året innan förvärv. Medianen ligger på -19 procent.

En dyster bild målas också upp om man jämför årets rörelseresultat för dotterbolagen jämfört med samma år som de köptes upp av Storskogen. Då blir resultatnedgången -8 procent som median.

Afv har varit i kontakt med Storskogens vd Daniel Kaplan avseende analysen, och fått svaret att det inte går att använda sig av historisk data då mycket ändras i samband med att Storskogen förvärvar ett bolag. Han pekar på en rad faktor som gör att siffrorna blir missvisande, bland annat ändrade redovisningsstandarder, marknadsanpassade löner, av Storskogen påförd ”management fee”, försäljning av fastigheter och/eller marknadsmässiga hyror och strukturförändringar mellan dotterbolag.

Afv:s egna bedömning är att verkligheten kommer att hinna ikapp Storskogen så småningom. Man tror att detta kan ske kanske redan snart eller inom ett till två år. Hursomhelst tror affärstidningen att Storskogen kommer få bemöta bland annat “en gräsbrand av små och stora operationella problem” samt en strejk från lånemarknaden om att till vettiga räntor utöka bolagets redan höga belåning.

Analysen publicerades under torsdagseftermiddagen och satte press på Storskogens aktie som också fortsätter att falla med 4,5 procent idag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt