Svenska Nyttobostäder avser genomföra företrädesemission på 250 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Svenska Nyttobostäder avser genomföra företrädesemission på 250 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder avser att genomföra en företrädesemission om 250 miljoner kronor före emissionskostnader under maj/juni 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets planerade utbyteserbjudande av preferensaktier till stamaktier avses genomföras före företrädesemissionen. Stamaktier erhållna i utbyteserbjudandet kommer därför berättiga till teckning i företrädesemissionen.

Bolaget har erhållit besked från fyra av sina största aktieägare, Alm Equity, Bengtssons Tidnings, Batten och AC Kapital Invest, att de är positivt inställda till att teckna aktier motsvarande sina pro rata-andelar av företrädesemissionen. Dessa aktieägare innehar 63 procent av kapitalet i bolaget innan utbyteserbjudandet och bedöms inneha 65 procent av kapitalet i bolaget efter utbyteserbjudandet.

Svenska Nyttobostäder har även ingått ett låneavtal med ett dotterbolag till Alm Equity med ett rambelopp om 80 miljoner kronor och med en löptid till 31 juli 2023, där parterna tillsammans har möjlighet att förlänga lånet som längst till 30 november 2023. ALM Equity får, om företrädesemissionen genomförs, kvitta utestående belopp och ränta under lånet i en sådan emission.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt