Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svenska

Svenska spac-trion handlas på rekordlåga nivåer - Di

De svenska spac-bolagen ACQ Bure, Creaspac och Aligro Planet har inte lyckats stå emot i börsnedgången och handlas nu kring rekordlåga nivåer. Det skriver Dagens industri, Di, på onsdagen.

Spac står för "Special purpose acquisition company" och är ett tomt bolag med kassa. Syftet är att förvärva ett onoterat bolag och på så sätt få det onoterade bolaget att ta bakvägen till börsen. Det finns tre spac-bolag i Sverige av lite större modell.

Störst är ACQ Bure och vid utgången av kvartal ett hade bolaget likvida medel motsvarande 98,2 kronor per aktie. Samtidigt har aktien backat med 8,1 procent i år till 93 kronor.

Näst störst är Creaspac som backat 7,4 procent i år och idag nått en ny bottennivå på 92,8 kronor. Bolaget släpper rapport nästa vecka för kvartal ett. Vid årsskiftet hade bolaget likvida medel motsvarande 98,36 kronor per aktie.

Tredje störst är Aligro Planet som tappat 3,3 procent sedan årsskiftet till 93,60 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Creaspac

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.