Nyhet

Svenska

Svenska spac-trion handlas på rekordlåga nivåer - Di

De svenska spac-bolagen ACQ Bure, Creaspac och Aligro Planet har inte lyckats stå emot i börsnedgången och handlas nu kring rekordlåga nivåer. Det skriver Dagens industri, Di, på onsdagen.

Spac står för "Special purpose acquisition company" och är ett tomt bolag med kassa. Syftet är att förvärva ett onoterat bolag och på så sätt få det onoterade bolaget att ta bakvägen till börsen. Det finns tre spac-bolag i Sverige av lite större modell.

Störst är ACQ Bure och vid utgången av kvartal ett hade bolaget likvida medel motsvarande 98,2 kronor per aktie. Samtidigt har aktien backat med 8,1 procent i år till 93 kronor.

Näst störst är Creaspac som backat 7,4 procent i år och idag nått en ny bottennivå på 92,8 kronor. Bolaget släpper rapport nästa vecka för kvartal ett. Vid årsskiftet hade bolaget likvida medel motsvarande 98,36 kronor per aktie.

Tredje störst är Aligro Planet som tappat 3,3 procent sedan årsskiftet till 93,60 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt