Nyhet

Swedbanks vice ordförande köper aktier för 0,6 miljoner kronor (uppdatering)

(Lägger till sista stycket)

Biörn Riese har den 19 juli köpt 4 650 A-aktier i Swedbank där köparen är vice ordförande. Aktierna köptes till kursen 128,42 kronor per aktie. Köpesumman uppgår till 597 144 kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Även Kerstin Winlöf, chef för Group Products & Advice, har rapporterat in ett köp av 1 300 A-aktier, en affär på cirka 165 000 kronor. Under morgonen rapporterade även vice vd Tomas Hedberg in ett aktieköp värt 253 800 kronor.

Styrelseledamot Göran Bengtsson har köpt 1 000 aktier för 128 200 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swedbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt