Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharmas protokolländring i pågående studie godkänd i Danmark

Forskningsbolaget Synact Pharma meddelar att dess ändring av protokollet i den pågående Synact-CS003-studien har godkänts av danska läkemedelsverket.

Bolaget skickade in en ändring av protokollet i juli. Detta eftersom bolaget ville utforska möjligheten att behandla patienter med idiopatisk membranös nefropati, iMN, i upp till tre månader med läkemedelskandidaten AP1189.

"AP1189 möjliggör resolution av inflammation och vi tror att den kan bli ett nytt värdefullt behandlingsalternativ vid njursjukdomar, som iMN, där det finns ett betydande medicinskt behov av nya effektiva och väl tolererade behandlingar. Tillsammans med våra samarbetskliniker är vi redo att fortsätta denna studie enligt det förbättrade protokollet och utvärdera potentialen för AP1189”, säger Thomas Jonassen, CSO på Synact Pharma.

Bolagets ansökan om ändring av protokollet granskas också i Sverige och Norge.

Synact siktar på att rekrytera minst 18 personer till studien och förväntar sig kunna slutföra och presentera nyckelresultat under 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt