Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Taurus Energy genomför riktad nyemission - brittiska Unidaco blir ny storägare

Etanolbolaget Taurus Energy har beslutat om en riktad nyemission av 30 miljoner nya aktier till en teckningskurs om 0,10 kronor per aktie. Den brittiska investeraren Unidaco har åtagit sig att teckna samtliga aktier, framgår det av ett pressmeddelande.

Genom transaktionen tillförs Taurus 3 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet är att bland annat använda pengarna för att utvärdera och genomföra nya affärsmöjligheter.

- Taurus Energy har tillsammans med våra partners identifierat möjligheter att utveckla bolaget inom grön energi och andra relaterade verksamheter i Skandinavien, Baltikum och indo-pacifiska regionen, kommenterar Periasamy Mathialagan, Company Director på Unidaco.

Teckning ska ske senast den 15 februari och teckningskursen motsvarar en premie om cirka 49 procent gentemot gårdagens stängningskurs. Utspädningen för befintliga ägare är cirka 13,9 procent av antalet aktier och 13,3 procent av antalet röster, vilket är det ägande som Unidaco kommer att ha efter transaktionen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt