Nyhet

Taurus

Taurus ökade förlusten något i Q1, flera affärsförslag utvärderas för fortsatt drift med annan inriktning - vd

Etanolbolaget Taurus Energy redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -1,7 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före skatt var -1,7 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -1,7 miljoner kronor (-1,5), och per aktie -0,01 kronor (-0,01).

Likvida medel uppgick till 5,8 miljoner kronor (5,7).

Bolaget har sedan tidigare rapporterat om att det upptäckts okända avvikelser i genomet hos den egna produkten Xyloferm. Undersökningen visade att avvikelserna har funnits i den aktuella cellinjen sedan en lång tid tillbaka och att produkten skiljer sig från vad som angivits i patentansökningarna för Xyloferm och inte går att upprätthålla vid en tvist.

”Styrelsen har därför beslutat efter periodens utgång att kommersialisering av Xyloferm inte är möjlig. Utan Xyloferm-patenten saknas även grund för nyttiggörande av övriga stödjande patent i bolagets patentportfölj, och styrelsen har följaktligen beslutat att värdet av bolagets patentportfölj skrivs ned till noll. Bolaget befinner sig därmed i en kontrollbalanssituation. Styrelsen utvärderar nu ett antal affärsförslag för fortsatt drift med annan inriktning att föreslå ägarna vid kommande årsstämma eller extra bolagsstämma”, kommenterar vd Fredrik Weschke.


Taurus Energy, MkrQ1-2021/2022Q1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,7-1,5
Resultat före skatt-1,7-1,5
Nettoresultat-1,7-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01
Likvida medel5,85,71,8%


http://media.finwire.com/media/FWS006D0D1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt