Tbd30 etablerar Spolargruppen i Danmark genom förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30 etablerar Spolargruppen i Danmark genom förvärv

Tbd30

Spac-bolaget Tbd30:s helägda dotterbolag Spolargruppen Sverige har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i danska Greenpipe, vilket därmed etablerar Spolargruppen i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Greenpipe är huvudsakligen verksamt inom fastighetsrelaterad relining i Köpenhamnsregionen och har 25 anställda. Greenpipe förväntas 2022 växa med 45 procent jämfört med 2021 och omsätta 65 miljoner kronor. För 2022 förväntas en ebitda-marginal på omkring 20 procent.

Förvärvet regleras kontant och finansieras genom interna medel. Utöver den initiala köpeskillingen om knappt 84 miljoner kronor, som utgör merparten och där del avses återinvesteras i Tbd30-aktier, kan en tilläggsköpeskilling baserad på förbestämda resultatmål tillkomma efter utgången av 2024.

Förvärvet av Greenpipe beräknas slutföras omkring den 30 september och förväntas bidra till Tbd30:s vinst per aktie för innevarande år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.