Nyhet

Tbd30

Tbd30 kallar till extra stämma för att ändra räkenskapsår

Aktieägarna i spac-bolaget Tbd30 kallas till extra bolagsstämma den 10 juni. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att bolagets räkenskapsår ska vara kalenderår. Bolaget har idag brutet räkenskapsår, 1 augusti till 31 juli.

Syftet med förändringen är att Tbd30 och förvärvade dotterbolaget Spolargruppen Sverige bägge ska ha kalenderår som räkenskapsår.

Tbd30 kommer därför att rapportera ett förlängt räkenskapsår på 17 månader, 1 augusti 2021 till den 31 december 2022. Nästa delårsrapport, för det andra kvartalet, släpps den 19 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt