Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30,Foto: Unsplash.com

Tbd30, som förvärvat Spolargruppen, redovisar rörelseförlust i andra kvartalet

Spac-bolaget Tbd30, som har förvärvat Spolargruppen i Sverige, släpper sin delårsrapport för det andra kvartalet 2022. Siffrorna avser perioden 28 april till 30 juni, då koncernen bildades den 28 april. Aktien har också flyttat till First North.

Nettoomsättningen var 104,9 miljoner kronor, bestående huvudsakligen av intäkter från relining och spoling.

Justerat ebitda-resultat var 19,4 miljoner kronor. Den justerade ebitda-marginalen var 18,5 procent.

Rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner kronor.

Nettoresultatet uppgick till -0,8 miljoner kronor.

Resultatet per aktie var -0,10 kronor.

- Under våren skrev Tbd30 svensk börshistoria genom att vara den första att genomföra en så kallad de-spac. Tiden som spac är därmed över. Förvärvet av Spolargruppen etablerar bolaget som marknadsledande inom sitt segment och som en betydande aktör för fastighetsägarens underhåll och vidareutveckling av rör och kanaler, kommenterar vd Anders Lönnqvist i delårsrapporten.

- Vi ser tillsammans med dessa entreprenörer stor potential i att vidareutveckla Spolargruppen, från dess marknadsledande position inom spolning och rörinfordring i Sverige idag till att inledningsvis nå samma position på nordisk nivå. Vi ser även möjligheter att expandera tjänsteportföljen till närliggande områden där Spolargruppen har kompetens och marknadskanaler, och som kan tillföra ytterligare tillväxtpotential och aktieägarvärden.

- Den marknad Spolargruppen verkar på visar god marknadstillväxt men är samtidigt fragmenterad innebärande goda möjligheter att växa såväl organiskt som genom förvärv. Sedan förvärvet av Spolargruppen genomfördes har hittills ett kompletterande förvärv genomförts som stärkt marknadspositionen i Mälardalen.

- Spolargruppens fina utveckling sedan den nya koncernen bildades inger tillförsikt och uppvisar en god återhämtning sedan årets inledning som då påverkades av covid-utbrottet efter årsskiftet.

- Inför hösten är våra förväntningar att vi ska kunna stärka verksamheten genom fler värdeskapande förvärv i linje med vår kommunicerade strategi och därmed ta ytterligare steg mot vår ambition att etablera oss som marknadsledare även i ett nordiskt perspektiv, avslutar Anders Lönnqvist.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.