Nyhet

Tectona Capital har fått bud på Tryout Inc från intressebolag

Investeringsföretaget Tectona Capital har erhållit ett bud på sitt dotterbolag Tryout Inc värt 4 miljoner kronor. Budet kommer från Sweateak, vilket är ett intressebolag till Tectona Capital som sedan tidigare äger cirka 23 procent av kapitalet.

Affären inrymmer en rad villkor däribland att affären slutförs och registreras hos Bolagsverket senast på nyårsafton i år. Sweteak är ett svenskt skogsbolag som sedan 2005 äger och driver trädodlingar i Panama. Tryout Inc bedriver fastighetsutveckling och lägenhetsuthyrning i Panama.

Tectona Capital är inne i en fusionsprocess med Cardeon. Den affären är villkorad att Tectona Capital avyttrar sin existerande verksamhet.

Tectona Capital kommer att hålla en extra bolagsstämma den 23 augusti för att ta ställning till budet. Aktieägarna i Tectona Capital erbjuds även att köpa aktier i Sweteak om extrastämman klubbar igenom ovanstående affär.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt